Anita Leek

Anita Leek

Fysiotherapie Eressi 
Zuiderdracht 28a 
1696 AL Oosterblokker 
Tel. 0229-262639
info@eressi.nl

 

In 1988 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en in 1996 heb ik mijn 3-jarige opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut afgerond.

Binnen de fysiotherapie gaat mijn speciale aandacht uit naar het behandelen van stressgerelateerde klachten.

Al tijdens mijn stages zag ik veel cliënten die steeds weer terugkwamen met dezelfde klachten. Bij veel van deze cliënten speelden stress, zowel privé als op het werk, en problemen met ontspannen  een grote rol. Om daadwerkelijk iets voor iemand te kunnen betekenen is het belangrijk dat deze aspecten meegenomen worden bij de behandeling. Ik vind het fijn om samen met mijn cliënt op zoek te gaan naar de oorzaken van klachten, waardoor er bij de cliënt uiteindelijk inzicht ontstaat, wat weer cruciaal is bij het herstel. Als psychosomatisch fysiotherapeut heb ik de tools in huis om iemand te helpen bij het herkennen van de oorzaken van de klachten en het begeleiden naar herstel.

Ik heb veel affiniteit en ervaring met de behandeling van cliënten die als gevolg van traumatische gebeurtenissen in het verleden nu nog klachten ervaren. De behandeling richt zich niet op het trauma, maar op de gevolgen hiervan op het lichaam. Via lichaamsgerichte oefeningen kan ik u helpen de klachten en signalen van uw lichaam beter te leren begrijpen. Hierdoor wordt u zich meer bewust van wat er in uw lijf gebeurt tijdens bepaalde situaties. Via gerichte ontspannings- en ademhalingsoefeningen leert u hoe u een positieve invloed op deze klachten kunt hebben. Belangrijke aspecten binnen de therapie zijn veiligheid en respect voor u en uw grenzen.