Vergoeding en Verwijzing

De psychosomatische fysiotherapie is vrij toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing nodig heeft. Wanneer u onbegrepen klachten heeft die nog niet eerder onderzocht zijn, is het echter raadzaam om eerst de huisarts te consulteren.

Psychosomatische fysiotherapie wordt voor volwassenen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer uw psychosomatisch fysiotherapeut een contract heeft afgesloten met uw verzekeraar, dan wordt de behandeling volledig vergoed. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, hangt af van uw polis.

Wanneer uw therapeut geen contract heeft afgesloten met uw verzekeraar, dan wordt, wanneer u aanvullend verzekerd bent, een deel van de behandeling vergoed. Informatie over of uw therapeut wel of geen contract heeft, kunt u vinden op de praktijkwebsite van de desbetreffende therapeut. Op de pagina vind een therapeut in uw regio, leest u alle informatie over de aangesloten therapeuten bij ons netwerk.

Voor kinderen tot 18 jaar komt de vergoeding uit de basisverzekering. Zij hebben recht op 9 behandelingen en wanneer het nodig is kan dit verlengd worden met nog 9 behandelingen.